Проблеми с 25 машини за гласуване в област Варна, информира .Двайсет от

...
Проблеми с 25 машини за гласуване в област Варна, информира .Двайсет от
Коментари Харесай

Празни бюлетини след гласуване: Проблем с част от машините в област Варна

Проблеми с 25 машини за гласоподаване в област Варна, информира .

Двайсет от устройствата за гласоподаване в региона са пуснали празни бюлетини . Това се случва, откакто гласоподавателите са създали своя избор.

Пет от машините изобщо не са проработили .

В тези 5 секции гласоподавателите могат да гласоподават единствено с хартиена бюлетина. Проблемът е с принтерите на машините. Така се оказва, че гласове на гласоподавателите, които са пробвали да упражнят правото си на избор - се губят. 

Тепърва следва да стане ясно дали техническите екипи ще съумеят да отстранят проблемите в останалите секции. 

Малко повече от 400 000 са имащите право на глас в региона. Секциите са 653. Осигурени са 406 000 бюлетини. В 542 от секциите има машини. В региона са ситуирани и повече от 640 устройства за видеонаблюдение. Камерите ще работят в действително време и по време на броенето на бюлетините. 

А към 13:20 ч. машините, които не работят в страната, са 65 и в тези секционни изборни комисии се минава на гласоподаване напълно с хартиени бюлетини . Това съобщи пред публицисти представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че аргументите са разнообразни – неразчитане на смарт карти, няма сензитивност на екрана, изписват се разнообразни надписи на машината, без да може да стартира работа. Причините са разнообразни, само че изводът е един – с тези машини няма да се гласоподава, уточни Матева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР